İçeriğe geç

İLçe Kaymakamının Görevi Nedir

İlçe kaymakamın görevleri nelerdir?

Kaymakamlar, ilçedeki hükümet dairelerini, kurumları, özel işletmeleri, belediye ve köy yönetimlerini ve bunlara bağlı kuruluşları denetlemek ve kontrol etmekle görevlidir. Kaymakam, ilçede çalışan görevlilerden ve ilçe idari teşkilatından sorumludur.

İlçede en yetkili kişi kimdir?

Kaymakam, ilçedeki hükümetin temsilcisidir. Kaymakam, ilçenin genel idaresinden sorumludur. Bakanlık Kuruluş Yasaları’na göre ilçede gerektiği kadar kuruluş vardır.

Kaymakam kimlere emir verir?

Kaymakam, valinin emir ve talimatlarını yerine getirmekle yükümlüdür; B) Kaymakamlar, ilçe ile ilgili bütün konuları doğrudan doğruya kaymakama bildirir. Kaymakamlar ayrıca ilçe ile ilgili konularda bağlı oldukları valilerle de iletişim kurarlar.

Kaymakam bir ilçede kaç yıl görev yapar?

Atandıkları pozisyonlarda geçirdikleri süre kıdem ve ilçe rütbesine bağlı olarak 2 ila 5 yıl arasında değişebilir. İlçe valiliği makamı profesyonel bir pozisyondur ve son Avrupa Birliği uyum yasalarına göre, diğer mesleklerden kişiler vekaleten bile olsa ilçe valiliği yapamazlar.

Kaymakam kimlerden üstündür?

Kaymakam (Osmanlıca: قائم مقام), Osmanlı İmparatorluğu’nun son dönemi ile Cumhuriyet’in ilk yıllarında kullanılan, Miralay ile Binbaşı rütbeleri arasında yer alan askeri bir rütbe olup, günümüzdeki rütbelerden Yarbay’a eşdeğerdir.

Kaymakam polise emir verebilir mi?

Vali ve kaymakamın kolluk kuvvetlerine doğrudan emir verme yetkisi. Vali, ildeki kolluk kuvvetlerinin başı, kaymakam ise ilçedeki kolluk kuvvetlerinin başıdır (İBK md. 11/1, 32/1). Kolluk kuvvetlerinin amirleri ve memurları, valinin ve kaymakamın emirlerini derhal yerine getirmekle yükümlüdür (İBK md. 11/1, 32/1).

Kaymakam görevden alabilir mi?

Örneğin DMK’nın 138. maddesinde görevden alınabilecek kişiler şöyle sıralanmıştır: a) Atama yapma yetkisine sahip amirleri, b) Bakanlıklar ve genel müdürlük müfettişleri, c) İllerde valiler, d) İlçelerde kaymakamlar.

Kaymakama kim vekalet eder?

Kaymakamlar, İçişleri Bakanlığı Yönetim Kurulu tarafından seçilip Bakanın onayı alındıktan sonra, ortak karar ve Cumhurbaşkanının onayı ile atanır. Kaymakam olarak yalnızca mülki idare hizmetleri sınıfından olanlar görev alabilir.

Kaymakam kimin emrinde?

Temsilci Vali ve Kaymakam Aynı kanunun 27. maddesi, 703 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile değiştirilmeden önce; “Kaymakam, ilçede Hükümetin temsilcisidir.” şeklindeydi. Ayrıca, “Kaymakam, ilçede Cumhurbaşkanının idari ve yürütme organıdır.” hükmü de yer alıyordu. Bu hususta düzenleme yapılmıştı.

Kaymakamlık belediyeye arz mı eder rica mı?

a) İlgili makamlar arasındaki hiyerarşiye ilişkin olarak: Alt makamlar için “… talep ediyorum” ve aynı seviyedeki üst makamlar için “… talep ediyorum”. Cümle şu şekilde biter:

Muhtar kaymakam tarafından görevlendirilir mi?

Seçime kadar mahallin en büyük mülki amirinin atadığı muhtar yardımcısı (kaymakam) muhtarlık görevini yürütür.

Kaymakam maaşı ne kadar?

Kaymakam 2024’te en düşük maaşı 70 bin TL alırken, en yüksek maaş 143 bin TL olacak.

Bir ilçede en yetkili kişi kimdir?

Kaymakam, ilçedeki hükümetin temsilcisidir. Kaymakam, ilçenin genel idaresinden sorumludur. Bakanlık Kuruluş Kanunlarına göre ilçede gerekli görülen sayıda kuruluş bulunur. Bu kuruluş (dördüncü maddenin son fıkrasında belirtilen adli ve askeri kuruluşlar hariç) Kaymakamın emri altındadır.

En genç kaymakam kaç yaşında?

Kaymakam Muhammet GÜZEL, 1993 yılında Konya’da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini aynı şehirde tamamladı.

En geç kaç yaşında kaymakam olunur?

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nin 274/A maddesinde ve Kaymakam Adayları Yönetmeliği’nin 5. maddesinde belirtilen şartların sağlanması gerekmektedir. 1 Ocak 2022 tarihi itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olmak (1 Ocak 1987 ve sonrasında doğanlar).

Kaymakamlık nelere bakar?

C) Kaymakam, ülkenin sınır ve kıyı güvenliğine ilişkin her türlü hususu, yürürlükteki mevzuat hükümlerine uygun olarak sağlamak ve yürütmek; Ç) İlçe sınırları içinde huzur ve güvenliğin, kişisel dokunulmazlığın, kamu güvenliğinin, kamu esenliğinin ve koruyucu kolluk kuvvetlerinin sağlanması, Kaymakamın görev ve sorumlulukları arasındadır.

Kaymakamlıkta hangi işlemler yapılır?

Başvuruların kabulü ve sonuçlandırılması… gösteri ve kutlamalar. … Bu ilçede adli ve askeri teşkilattan başka, Devlet daireleri, kurum ve kuruluşları ile özel teşebbüsleri, özel idareleri, belediyeleri ve köy yönetimlerini ve bunlara bağlı bütün kuruluşları denetler.

Kaymakam yetkisi nedir?

Kaymakam, “suç işlenmesini önlemek, kamu düzenini ve güvenini korumak için gerekli tedbirleri alır” (Madde 32/B). “İlçe sınırları içinde asayiş ve güvenliği, kişisel dokunulmazlığı, tasarruf güvenliğini, kamu refahını sağlamak ve önleyici kolluk kuvvetlerini kullanmak kaymakamın görev ve sorumlulukları arasındadır” (Madde 32/B).

Kaymakam görevden alabilir mi?

Örneğin DMK’nın 138. maddesinde görevden alınabilecek kişiler şöyle sıralanmıştır: a) Atama yapma yetkisine sahip amirleri, b) Bakanlıklar ve genel müdürlük müfettişleri, c) İllerde valiler, d) İlçelerde kaymakamlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Oral Escort