Tarla sebzeleri nelerdir?
Bahçede hangi sebzeler yetişiyor? Yumrular ve kökler yenilebilir: patates, turp, kereviz… Yapraklar yenilebilir: marul, lahana, ıspanak… Kurutulmuş veya taze tohumlar yenilebilir: barbunya fasulyesi, fasulye, barbunya fasulyesi.
Toprak üstünde yetişen sebzeler nelerdir?
Çilek, patlıcan, karnabahar, domates ve karpuz gibi sebze ve meyvelerin tohumları veya fideleri toprağa ekilir. Bu bitkiler yer üstünde büyür.
Bahçede hangi sebzeler yetişir?
En popüler ilkbahar sebzeleri marul, ıspanak, roka, dereotu, maydanoz, taze soğan, bezelye, havuç, lahana, karnabahar, brokoli ve turptur. Bu sebzelerin çoğu, sıcaklıkların ılık olduğu ve iyi güneş ışığının olduğu aylarda ekilmelidir.
En çabuk hangi sebze yetişir?
Maydanoz, yeşil bitkiler arasında en kolay ve en hızlı büyüyen sebzedir. Ektiğiniz tek bir maydanoz tohumu paketiyle, tek seferde 30 demet maydanoz elde edebilirsiniz. Güçlü antioksidan özelliklere sahip bu sebzeyi yetiştirmek için en çok ihtiyaç duyduğunuz faktör güneş ışığıdır.
Kışın tarlada ne yetişir?
Kış sebzeleri denildiğinde akla gelen diğer türler pırasa ve sarımsak, alabaş, turp, şalgam, pancar, pazı, kereviz, marul ve lahanadır. Ülkemizde lahana, havuç, soğan, brokoli, karnabahar ve marul gibi kış sebzelerinin yetiştirilmesinde yabancı melez çeşitlerin kullanımı yaygındır.
Tarla ürünleri nelerdir?
TARLA BİTKİLERİ ÜRÜN GRUPLARI Soya, kolza/kanola, ayçiçeği, yer fıstığı, susam, aspir, keten tohumu, kamelya, yağ pancarı, hardal, zeytin, hint yağı, crambe, jatropha, jojoba vb. Pamuk, keten, kenevir, kapok, jüt, rami, sisal, kenaf, ebegümeci, abaka vb. Patates, tatlı patates, yerelması, manyok, taro vb.
Toprak içinde hangi bitkiler yetişir?
Yer altında yetişen yumrulu bitkiler havuç, patates, turp, şeker pancarı, şalgam, tatlı patates, soğan ve zencefil olarak bilinir. Bu bitkilerin hepsi yer altında yetişen kök bitkileridir.
Su istemeyen sebzeler nelerdir?
Soğan ve sarımsak gibi fazla suyu sevmeyen sebzeler tahtalarda yetiştirilir. Ayrıca ilkbahar ve kış aylarında çok fazla su istemeyen salata, marul, turp vb. yetiştirilir. Tür ıslahında da kullanılır.
Minör sebzeler nelerdir?
Türkiye’de bölgesel olarak yoğun olarak tüketilen ancak kültür sebzesi olarak nadiren yetiştirilen türlerin (altın çilek, fesleğen, hindiba, rezene, alabaş vb.) özellikleri ve yetiştiriciliği anlatılmaktadır.
Mart ayında hangi sebzeler ekilir?
Mart, bahçeye bezelye, havuç, şalgam, pırasa, ıspanak, taze soğan, bakla ve lahana ekmeye başlamak için iyi bir zamandır. Mart ayından itibaren çilek ve kuşkonmaz gibi çok yıllık bitkilerin fideleri artık toprağa ekilebilir.
Bahce ve tarla bitkileri nelerdir?
Bahçecilik sektöründeki ürünler; Sebze, meyve ve süs bitkileri olarak tanımlanabilir. Tarla bitkileri kapsamında; baklagiller, tahıllar, endüstriyel bitkiler ve yem bitkileri yer almaktadır.
Gece sebzeleri nelerdir?
Patlıcangiller familyasına ait örnekler: Patlıcan, domates, kırmızı biber, dolmalık biber, çeri domates ve bamya, patlıcangiller familyasına ait örneklerdir.
Şubat ayında ne ekilir?
Şubat ayında ekilen tarımsal ürünler arasında şeker pancarı, turp, fasulye, bezelye, marul, ıspanak, sarımsak ve bazı ılıman bölgelerde biber, domates, salatalık ve patlıcan tohumları da yer alıyor.
En hızlı yetişen bitki nedir?
Tüm zamanların en hızlı büyüyen bitkisi, 14 günde 3,7 metre büyüyen Hesperoyucca Whipplei oldu.
En kolay ne ekilir?
Bitki çeşitliliği sayesinde balkonda sebze yetiştirmek çok kolaydır. Küçük bir balkonunuz olsa bile fesleğen, marul, roka ve hatta cherry domates gibi yeşil yapraklı sebzeler yetiştirebilirsiniz.
Serbest sebzeler nelerdir?
21 günlük şekersiz diyette ücretsiz yiyecekler: Sebzeler: brokoli, karnabahar, ıspanak, havuç, kuşkonmaz, kabak, tatlı patates gibi tüm sebzeler. Meyveler: elma, portakal, çilek, üzüm, kiraz, greyfurt vb. tüm meyveler gibi.
Bahce ve tarla bitkileri nelerdir?
Bahçecilik sektöründeki ürünler; Sebze, meyve ve süs bitkileri olarak tanımlanabilir. Tarla bitkileri kapsamında; baklagiller, tahıllar, endüstriyel bitkiler ve yem bitkileri yer almaktadır.
Sebze isimleri nelerdir?
Patates, fasulye, bakla, bezelye, kabak, patlıcan, yeşil biber, domates, salatalık, kuzu ıspanağı, semizotu, rezene, marul, asma yaprağı, taze soğan, taze sarımsak, dereotu, dolmalık biber. Kereviz, lahana, Brüksel lahanası, brokoli, havuç, pırasa, ıspanak, pazı, siyah turp, kırmızı turp.
Ekim ayında hangi sebzeler ekilir?
Hangi aylarda ne ekilir tablosu AySebzeler & MeyvelerAçıklamaEkimHavuç, turp, soğan, marul, ıspanakKış sebzeleri için ideal zaman.KasımSarımsak, bezelye, lahana, brokoliSoğuğa dayanıklı bitkiler ekilir.AralıkMarul, ıspanak, kereviz, pırasaSoğuğa dayanıklı yapraklı sebzeler ekilir.